Ginekološko zdravje žensk je zapleteno in občutljivo

Ali vas je strah, da bi lahko spregledali nekaj pomembnega, ker niste dobro informirani? Skrbite za svoje zdravje, a niste prepričani, kako se lotiti pregledov in testiranj? Razumemo vaše strahove in skrbi. In tu smo, da vam pomagamo.

Nihanje hormonov, redni cikli, nosečnosti, menopavza in s tem povezana tveganja, kot so rak maternice, jajčnikov ali materničnega vratu. Ali se vam kdaj zazdi, da ne razumete popolnoma vsega, kar je povezano z
ginekološkim zdravjem žensk?

Bolečine v prsih

Pri MD medicini imamo rešitev za vas

Zdi se, da je skrb za ginekološko zdravje skorajda nemogoča naloga. A naj vam zagotovimo - ni tako. Z znanjem, pravilnim pristopom in rednimi pregledi je možno ohraniti zdravje in preprečiti težave, preden postanejo resne.
 
Naš induvidualni pristop je zasnovan tako, da vam zagotovi najboljšo skrb za vaše ginekološko zdravje žensk, ne glede na vašo starost ali življenjsko fazo.

Prijavite se na pregled

Če ženske ne hodijo na redne ginekološke preglede, lahko ostanejo zdravstvene težave neodkrite ali napredujejo brez ustrezne diagnoze!

Neodkritje raka materničnega vratu

Redni pregledi vključujejo Papanicolau test (Pap test), ki pomaga pri odkrivanju sprememb celic materničnega vratu, ki lahko kažejo na raka. Če se ti pregledi izpuščajo, lahko pride do zamujenega ali neodkritega raka materničnega vratu, kar lahko vodi v napredovanje bolezni in zmanjšuje možnosti za uspešno zdravljenje.

 

Zamujena diagnoza ali zdravljenje spolno prenosljivih okužb (SPO)

Brez rednih pregledov se lahko okužbe, kot so klamidija, gonoreja, sifilis ali HIV, dolgo časa neodkriti in nezdravljeni. To lahko povzroči resne zdravstvene težave, vključno z neplodnostjo, kroničnimi bolečinami in drugimi zapleti.

 

Neodkritje drugih zdravstvenih težav

Redni ginekološki pregledi omogočajo zdravniku, da prepozna druge zdravstvene težave, kot so benigni tumorji, miomi maternice, endometrioza, ciste na jajčnikih ali druge nenormalnosti. Če se te težave ne odkrijejo pravočasno, se lahko poslabšajo in zahtevajo bolj invazivne ali kompleksne postopke zdravljenja.

 

Zamujena diagnoza ali zdravljenje rakov dojk, jajčnikov ali drugih ginekoloških rakov

Redni pregledi in slikovni pregledi, kot je mamografija, omogočajo zgodnje odkrivanje in zdravljenje rakov dojk, jajčnikov ali drugih ginekoloških rakov. Če se ti pregledi izpuščajo, se poveča tveganje za napredovanje bolezni in omejujejo možnosti za uspešno zdravljenje.

Prijavite se na pregled

Kaj vam nudimo pri nas?

Prvi ginekološki pregled

Zavedamo se, da je prvi ginekološki pregled lahko stresen dogodek za vsako žensko, ne glede na starost ali življenjske izkušnje. V MD Medicini verjamemo, da je ta obisk priložnost, da postavimo temelje za dolgotrajno zdravje in dobro počutje. Naš pristop temelji na razumevanju, spoštovanju in skrbi za vsako žensko kot posameznico.

 

Prvi ginekološki pregled je priložnost za vas, da se seznanite z lastnim telesom in se naučite, kaj je normalno za vas. Med pregledom bo naša strokovna ekipa z vami prehodila vsak korak postopka, pojasnila, kaj se dogaja, in odgovorila na vsa vaša vprašanja. Prav tako bomo razpravljali o temah, kot so menstruacija, spolnost in kontracepcija.
 
Neznanje ali zanemarjanje ginekološkega zdravja lahko privede do resnih zdravstvenih težav. A z našim preventivnim in celovitim pristopom vam lahko v MD Medicini pomagamo odkrivati in obravnavati morebitne težave, preden postanejo resne.
 
V MD Medicini se zavedamo, da je zaupanje med zdravnikom in pacientom ključnega pomena. Naša ekipa je tu, da vam pomaga čutiti se varne, spoštovane in podprte skozi celoten proces. Skupaj lahko postavimo temelje za zdravje in dobro počutje, ki bo trajalo vse življenje.

Prijavite se na pregled

Razširjen ginekološki pregled

Prvi razširjen ginekološki pregled je celovita ocena vašega reproduktivnega zdravja. Ta pregled običajno vključuje fizični pregled, podrobno anamnezo, ginekološki ultrazvok in niz preiskav, kot so PAP test, HPV test, bris za klamidijo in bris za patogene bakterije.


Ta pregled je ključen za zgodnje odkrivanje in preprečevanje različnih zdravstvenih težav, kot so spolno prenosljive okužbe, rak materničnega vratu in drugi ginekološki pogoji. Če se težave, kot so nenormalne celice ali okužbe, ne odkrijejo in zdravijo, se lahko razvijejo v resne zdravstvene težave, vključno z rakom ali neplodnostjo.

Prijavite se na pregled

Kontrolni ginekološki pregled

Redni kontrolni pregledi so ključni za ohranjanje ženskega zdravja. Naši strokovnjaki bodo skrbno spremljali vaše zdravstveno stanje in vas obveščali o potrebnih korakih za ohranjanje optimalnega zdravja.

 

Redni pregledi so tudi priložnost za razpravo o kakršnih koli vprašanjih ali skrbeh, ki jih imate, vključno s kontracepcijo, menopavzo, spolnim zdravjem ali načrtovanjem družine.

Prijavite se na pregled

V našem specializiranem centru vam nudimo celostno rešitev za vse vaše ginekološke težave, ne glede na vašo starostno skupino.

  • UZ v nosečnosti (zgodnja nosečnost ali morfologija plodu) UZ v nosečnosti nam omogoča, da pregledamo zdravje vašega nerojenega otroka, prepoznamo morebitne težave in vam zagotovimo podporo, ki jo potrebujete. Bodisi gre za zgodnje preglede nosečnosti, ko potrdimo nosečnost, ocenimo datum poroda in preverimo zdravje ploda, ali za poznejše preglede, ko ocenjujemo rast in razvoj vašega otroka.

  • PAP test / PAP bris PAP test je pregled, ki pomaga pri odkrivanju sprememb v celicah materničnega vratu, ki lahko vodijo do raka materničnega vratu. Ta nevidni varuh nam omogoča, da zgodaj odkrijemo te spremembe, še preden postanejo resen problem.

  • HPV bris - Humani papiloma virus Humani papiloma virus, bolje znan kot HPV, je nevidni napadalec, ki lahko nepričakovano vpliva na naše življenje. Obstaja več kot 100 različnih vrst tega virusa, nekatere od njih pa so kot tihi ubijalci, ki lahko povzročijo raka materničnega vratu.

  • Bris za klamidijo Klamidija je najpogostejša spolno prenosljiva okužba, ki se pogosto pojavi brez kakršnihkoli simptomov. Kot tihi napadalec lahko klamidija povzroči dolgoročne zdravstvene težave, če se ne zdravi. Toda z brisom za klamidijo, se ta tihi napadalec ne more več skrivati.

  • Bris za patogene bakterije Patogene bakterije so tihi napadalci, ki lahko povzročijo različne zdravstvene težave, vključno z okužbami sečil, okužbami spolovil in drugimi. Ti mikroskopski vsiljivci lahko neopaženo povzročijo škodo, vendar z brisom za patogene bakterije jim ne dovolimo, da ostanejo skriti.

  • Spremembe na zunanjem spolovilu in v nožnici Včasih se lahko soočite z nenavadnimi simptomi, kot so srbenje, pekoč občutek, izcedek ali bolečina. Ti simptomi so lahko znak različnih stanj, vključno z okužbami, vnetji ali drugimi ginekološkimi težavami. Z našim strokovnim pristopom lahko odkrijemo in zdravimo te težave, preden se razvijejo v resnejše probleme.

  • Spremembe na materničnem vratu Včasih se lahko pojavi nenormalni izcedek, bolečina ali krvavitev, ki so lahko znak sprememb na materničnem vratu. Te spremembe lahko povzročijo HPV ali drugi dejavniki. Z našim celovitim pristopom in poudarkom na preventivi lahko odkrijemo in zdravimo te spremembe, preden postanejo resnejši problem.

  • Spremembe na maternici Nenormalna krvavitev, bolečina v spodnjem delu trebuha ali težave z zanositvijo so lahko znaki sprememb na maternici. Z našim celovitim pristopom in poudarkom na preventivi lahko odkrijemo in zdravimo te spremembe, preden postanejo resnejši problem.

  • Spremembe na jajčnikih Jajčniki so ključni del ženskega reproduktivnega sistema, zato je zgodnje prepoznavanje in obravnavanje morebitnih težav bistvenega pomena. V MD Medicini smo zavezani k temu, da vam pomagamo prepoznati in obravnavati morebitne spremembe na jajčnikih.

Prijavite se na pregled

Ne dovolite, da bi strah ali negotovost prevzela vaše ginekološko zdravje.

Z našim strokovnim znanjem in podporo, boste lahko prevzeli nadzor nad svojim zdravjem. Zaupajte nam in skupaj bomo poskrbeli za vaše dobro počutje.

Prijavite se na pregled

Ne čakajte več, prijavite se na pregled!

Da, želim se prijaviti na ginekološki pregled