Urološke operacije

Urologija je kirurška veja medicine, ki zdravi bolezni sečil (ledvice, sečevoda, sečni mehur, sečnica) in spolnih organov (prostata, penis, vagina, obmodka, testisa), tako moških kot žensk. Kirurško zdravimo tudi bolezni nadledvičnih žlez. Bolezni so neposredno povezane s kvaliteto življenja, zato se bolniki pogosto odločajo za pregled v naši ambulanti.

  • MD Medicina
  • MD Medicina

Najpogostejši razlogi zaradi katerih se bolniki odločijo za pregled pri urologu so vnetja sečil, kamni v sečilih in različna obolenja prostate. Pogosto se za simptomi skrivajo maligna obolenja. Pravočasno postavljena pravilna diagnoza izboljša zdravljenje, prepreči posledice in komplikacije tako benignih, kot malignih obolenj.

Pravočasno odkrita maligna obolenja lahko povsem ozdravimo.


MD Medicina vam s svojim timom, ki ga sestavljajo vrhunski strokovnjaki na področju urologije, nudi varnost in zagotovilo, da bodo vaše težave uspešno rešene.

Področja dela uroloških operacij

  • TURP - Transuretalna resekcija prostate

Bolezni prostate so običajno povezane s staranjem in lahko povzročajo nadležne simptome v predelu spodnjega urinarnega trakta pri moških, starih več kot 50 let. So ena najpogostejših kliničnih težav starejših moških.

  • Operacija hidrokele

Hidrokela testisov pomeni nabiranje serozne tekočine okoli testisov. Stanje ni življensko ogrožujoče in ne okvarja funkcije testisov, je pa moteče, v kolikor zraste v večji meri. Vzrokov za nastanek je več, najpogosteje poškodba, vnetje obmodka/testisa, karcinom testisa, stanje po operaciji varikokele in kile.

Naroči se

Naročanje poteka od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00 uro.

Naročanje

Ceniki

Za več informacij o cenah naših uslug, kliknite spodnji gumb.

Ceniki

Urniki

Za ogled urnikov vseh razpoložljivih zdravnikov, kliknite spodnji gumb.

Urniki

Strokovni kader oddelka za urološke operacije

Jure Bizjak

Specialist urologije

Jure Bizjak, dr. med.

Specialist urologije.

Borut Gubina

Specialist urologije

Borut Gubina, dr.med.

Specialist urologije.

Simon Hawlina

Specialist urologije

asist. Simon Hawlina, dr. med.

Specialist urologije.

Andrej Kmetec

Specialist urologije

prof. dr. Andrej Kmetec, dr. med.

Specialist urologije.

Novice

Več novic