Novice

V MD medicina, Sanatoriju Ljubljana, se zdravniki in drugo zdravstveno osebje, zaradi zagotavljanja kakovostnih zdravstvenih in drugih storitev, izobražujemo doma in v tujini, sodelujemo kot organizatorji in konzultanti na konferencah in strokovnih dogodkih, smo člani uglednih strokovnih združenj, aktivno vpeti v procese izobraževanja in rednega strokovnega izpopolnjevanja.

Iskanje po novicah

 • Prva operacija skolioze v Kirurškem sanatoriju MD medicina z novo metodo magnetnih palic
  06.01.2021 - MD medicina 0 Komentarji
  Prva operacija skolioze v Kirurškem sanatoriju MD medicina z novo metodo magnetnih palic

  14.9.2020 je dr. Robert Košak na ta način prvič izvedel operacijo v Kirurškem sanatoriju MD medicina. Asistiral je dr. Miha Vodičar, dr. med. Operirana je bila 7 letna deklica iz Hrvaške, pri kateri je skolioza napredovala.

  Preverite več
 • Hitra COVID-19 testiranja
  23.12.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  Hitra COVID-19 testiranja

  V MD medicini opravljamo hitra Covid-19 testiranja s hitrimi antigenskimi testi za podjetja in posameznike. Rezultati so na voljo v 15-30 minutah.

  Preverite več
 • Neinvazivni biomarkerski test urina SelectMDX
  08.12.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  Neinvazivni biomarkerski test urina SelectMDX

  MD Medicina nudi bolnikom neinvazivni biomarkerski test urina SelectMDX, ki z veliko gotovostjo oceni trenutno bolnikovo tveganje za prisotnost visoko rizičnega raka prostate na podlagi katerega se urolog in bolnik lažje odločata bodisi o nadaljnji diagnostiki v smeri potrjevanja raka (biopsija, MRI), bodisi o samo pozornem spremljanju.

  Preverite več
 • Obsežna operacija hrbtenice, opravljena v kirurškem sanatoriju MD Medicina
  17.11.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  Obsežna operacija hrbtenice, opravljena v kirurškem sanatoriju MD Medicina

  5.10.2020 sta dr. Robert Košak, dr. med., specialist ortopedske kirurgije in Urban Brulc, dr. med., specializant ortopedske kirurgije v operacijskih prostorih klinike MD Medicina operirala pacientko z izrazito torakalno kifozo in sagitalnim neravnovesjem, ki je nastalo kot posledica patoloških zlomov vretenc.

  Preverite več
 • ACP/PRP terapija - zdravljenje vnetij tetiv zaradi poškodb in zdravljenje začetnih obrab velikih sklepov
  05.10.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  ACP/PRP terapija - zdravljenje vnetij tetiv zaradi poškodb in zdravljenje začetnih obrab velikih sklepov

  V ortopedski ambulanti izvajamo samoplačniško injiciranje trombocitne plazme. Zdravljenje temelji na pripravku iz bolnikove lastne krvi. Rastni faktorji in citokini, ki jih trombociti sproščajo, imajo pomembno vlogo pri zdravljenju in regeneraciji tkiv.

  Preverite več
 • Skupaj proti širjenju koronavirusa
  24.09.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  Skupaj proti širjenju koronavirusa

  Zaradi vašega in našega zdravja smo v sanatoriju MD MEDICINA sprejeli določene ukrepe in priporočila, katerih cilj je preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. V skladu s tem vas vljudno naprošamo, da sledite spodaj navedenim priporočilom.

  Preverite več
 • Live & Virtual 4th international symposium on biomaterials 2020
  14.09.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  Live & Virtual 4th international symposium on biomaterials 2020

  SCOPE The International Symposium on Biomaterials series provides a forum for academics, clinicians, researchers and practicing engineers to meet and exchange innovative ideas and information on all aspects of material-processing technologies.

  Preverite več
 • Operativni poseg skolioza (dr. Košak)
  07.07.2020 - MD medicina 0 Komentarji
  Operativni poseg skolioza (dr. Košak)

  ACP/PRP terapija (Autologous Conditioned Plasma/Platelet Rich Plasma) - zdravljenje vnetij tetiv zaradi poškodb in zdravljenje začetnih obrab velikih sklepov. V ortopedski ambulanti izvajamo samoplačniško injiciranje trombocitne plazme. Zdravljenje temelji na pripravku iz bolnikove lastne krvi.

  Preverite več