Neinvazivni biomarkerski test urina SelectMDX

Neinvazivni biomarkerski test urina SelectMDX

MD Medicina nudi bolnikom neinvazivni biomarkerski test urina SelectMDX, ki z veliko gotovostjo oceni trenutno bolnikovo tveganje za prisotnost visoko rizičnega raka prostate na podlagi katerega se urolog in bolnik lažje odločata bodisi o nadaljnji diagnostiki v smeri potrjevanja raka (biopsija, MRI), bodisi o samo pozornem spremljanju.

Zanesljivost testa SelectMDx je zelo visoka. Negativni rezultat napove z 98% zanesljivostjo, kar presega presega tako biopsijo prostate kot tudi magnetno resonanco prostate.


Kar 50% bolnikom s povišanim serumskim PSA, ki opravijo urinski test SelectMDx, ni potrebno opraviti neprijetne biopsije prostate.


Diagnostika raka prostate sestoji iz pregleda krvi na PSA, digitorektalnega pregleda, magnetne resonance, biopsije prostate in ni vedno enostavna. PSA je encim znotraj prostate, ki sodeluje pri utekočinjenju sperme po ejakulaciji in ga je moč izmeriti v krvi. PSA ni tumorski marker, je pa pokazatelj bolezenskega stanja prostate, lahko tudi raka na prostati. Zlati standard v diagnostiki raka prostate je biopsija prostate, ki je invazivna metoda in jo neredko spremljajo zapleti, hkrati pa ni vedno zanesljiva pri dokazovanju raka prostate.

0
Feed

Oddajte komentar