Estetske in rekonstruktivne operacije

Fizioterapija je zdravstvena stroka, ki se ukvarja z razvijanjem, ponovno vzpostavitvijo in vzdrževanjem optimalnega zdravstvenega stanja za področje gibal pri pacientih v vseh življenjskih obdobjih. Vključuje postopke s katerimi obravnava gibanje in funkcijsko zmožnost pacienta glede na poškodbe, bolezni, okvare, zdravstveno stanje in staranje.

V MD Medicini se ukvarjamo predvsem z ortopedsko fizioterapijo, ki zadeva mišično skeletno področje. Vanj sodijo kosti, sklepi, hrustanec, medvretenčne ploščice, mišice, tetive, ligamenti in živci.

Neprestana komunikacija in tesno sodelovanje vseh članov zdravstvenega tima MD Medicine, katerih skupen cilj je čim boljše okrevanje pacienta skozi individualen, ampak celosten pristop nam omogoča kar najboljše okoliščine za uspeh. Paciente vodimo od obdobja pred operacijo v obliki predoperativnih fizioterapevtskih priprav v takojšnje pooperativno obdobje tekom hospitalizacije, kjer se zopet srečamo.

Po odpustu smo z vami v okviru ambulantne fizioterapije do vrnitve v običajen vsakdan ali šport. Seveda ne pozabljamo tudi na klasično ambulantno konzervativno zdravljenje. Vse opravljamo na podlagi z dokazi podprte fizioterapije in dajemo poudarek na zlati standard – dobra edukacija pacienta, individualne terapevtske vaje ter manualna terapija.


Nudimo tudi možnost izvedbe terapij v angleškem, nemškem ali hrvaškem jeziku.

Področja dela pri estetskih in rekonstruktivnih operacijah

  • Manualna terapija Pri zdravljenju z manualno terapijo terapevt z uporabo rok in s specifičnim strokovnim pristopom poskuša zmanjšati bolečino in mišično napetost, povečati gibljivost, mišično moč in koordinacijo ter s tem vzpostaviti optimalno delovanje gibalnega sistema.

  • Elastični terapevtski trakovi Metoda zdravljenja z elastičnimi lepilnimi trakovi se uporablja pri športnih poškodbah in kroničnih bolečinah v mišicah in sklepih ter kot preventiva pred temi poškodbami.

  • Individualne terapevtske vaje Individualne terapevtske vaje so prilagojene posamezniku s specifičnim stanjem, poškodbo, nepravilno držo ali željo po povečanju gibčnosti in povečanju mišične moči.

  • Fizioterapevtsko svetovanje V okviru izioterapevtskega svetovanja vam nudimo natančen pregled medicinske dokumentacije. Obrazložimo vam nastanek, potek in razvoj bolečine. Svetujemo vam tudi, kako najbolj optimalno pristopite k odpravljanju bolečin in rehabilitaciji poškodbe.

  • Protibolečinska elektro terapija Protibolečinska elektroterapija je fizioterapevtska metoda lajšanja bolečin s pomočjo električnih tokov nizke jakosti, ki jih prek elektrod apliciramo na področje bolečega predela. Namen vseh protibolečinskih aparatov je draženje živčnih delcev na področju bolečine.

  • Električna stimulacija mišic Električna stimulacija mišic ali EMS je stimulacija mišic, ki poteka na podlagi močnih električnih impulzov, ki jih pošilja skozi mišice. Impulzi se ustvarijo preko naprave in so poslani v točno določeno mišično skupino preko previdno in natančno lociranih elektrod.

  • Vakuumska terapija Vakuumska terapija, imenovana tudi terapija z vakuumskimi kozarčki in terapija ventuza, je oblika zdravilstva z uporabo lokalnega sesanja kože. Vakuumska terapija ima značilnosti psevdoznanosti. O pozitivnem vplivu na zdravje ni dokazov, obstaja pa tveganje poškodb, predvsem pri mokri in ognjeni vakuumski terapiji.

Naroči se

Naročanje poteka od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00 uro.

Naročanje

Ceniki

Za več informacij o cenah naših uslug, kliknite spodnji gumb.

Ceniki

Urniki

Za ogled urnikov vseh razpoložljivih zdravnikov, kliknite spodnji gumb.

Urniki

Strokovni kader oddelka za estetske in rekonstruktivne operacije

Kristina Zavodnik

Fizioterapevtka

dipl. fiziot. Kristina Zavodnik

Specialistka na področju ortopedske medicine in manualne terapije.

Novice

Več novic